Κρίσεις και σπασμοί

  •  
  •  
  •  
  •  

 

Οι κρίσεις και οι σπασμοί, δεν είναι πάντοτε αποτέλεσμα επιληψίας όπως πολλοί μπορεί να νομίζουν. Μπορεί να οφείλονται σε δηλητηρίαση, μόλυνση, εκλαμψία, όγκο στον εγκέφαλο, ασθένεια στα νεφρά ή το συκώτι. Οποιαδήποτε η αιτία, μια κρίση θεωρείται πάντοτε επείγον περιστατικό και θα πρέπει να αναφέρεται στον κτηνίατρο.

Αν το ζώο σας φαίνεται να έχει σπασμούς ή κρίση, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να αποτρέψετε τον αυτοτραυματισμό του. Μετακινήστε το μακριά από έπιπλα και τοίχους και τυλίξτε το σε μια κουβέρτα. Αν πρόκειται για γάτα ή μικρό σκύλο, βάλτε το σε ένα γερό χαρτόκουτο. Να είσαστε πολύ προσεκτικοί, καθώς είναι πολύ δύσκολο να χειριστείς ένα ζώο που έχει υποστεί κρίση.

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο ένα ζώο σε κρίση να καταπιεί τη γλώσσα του, γι’αυτό μην επιχειρήσετε να βάλετε τα χέρια σας ή οποιοδήποτε άλλο αντικέιμενο στο στόμα του ζώου καθώς αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

Όταν η κρίση σταματήσει, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο για περαιτέρω οδηγίες και κρατήστε το ζώο ήρεμο, σε ένα σκοτεινό, ήσυχο δωμάτιο.

Εάν η κρίση δεν σταματήσει σε διάρκεια 10 λεπτών, ή εάν το ζώο υποστεί και δεύτερη κρίση σε διάστημα μιας ώρας, μεταφέρτε το εσπευσμένα στην κτηνιατρική κλινική.

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Your email address will not be published.


*