Απουσία της γάτας μετά την στείρωση

  •  
  •  
  •  
  •  

ΕΡΩΤΗΣΗ

Καλησπέρα σας,
Είμαι πολύ στενοχωρημένη. Πριν 2 βδομάδες περίπου στειρώσαμε τη γατούλα μας, η οποία θήλαζε ακόμη τα μικρά της (και μάλλον παράλληλα εκείνο το διάστημα βρισκόταν σε οίστρο).
Ο κτηνίατρος μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να την στειρώσουμε μιας και τα μικρά γεννήθηκαν στις 12/5/2014, και δεν εξαρτούνταν πλέον από τη μαμά τους. Το πρώτο βράδυ δεν την αφήσαμε απ’τα μάτια μας αλλά το πρωί όταν συνήλθε έφυγε απ’το σπίτι και χάσαμε τα ίχνη της για 2 μέρες. Την τρίτη μέρα επέστρεψε αλλά έμεινε πολύ λίγο, και μετά πάλι έφυγε. Αυτό συνεχίστηκε για 5 μέρες περίπου μέχρι και την προηγούμενη βδομάδα που έκτοτε χάσαμε τελείως τα ίχνη της. Την ψάξαμε παντού στη γειτονιά αλλά δεν υπάρχει κανένα σημάδι της. Φοβάμαι ότι κάτι έπαθε.. Είναι σημαντικό να σημειώσω ότι ήταν πολύ στρεσσαρισμένη και αρκετά επιθετική τις στιγμές που επέστρεφε στο σπίτι καθώς τα παιδάκια της προσπαθούσαν να θηλάσουν και αυτή τα έδιωχνε.. Το μόνο που εύχομαι είναι να είναι καλά
Θα ήθελα τη γνώμη σας, μήπως δεν έπρεπε να την στειρώσουμε ενώ θήλαζε ακόμα. Είναι πιθανόν να φοβήθηκε και να μας εγκατέλειψε; Το κάνουν αυτό οι γάτες;
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας,

Αγγελική

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η γάτα είναι ένα κατοικίδιο το οποίο έχει τελείως διαφορετική αναπαραγωγική δραστηριότητα από αυτή που έχουν τα σκυλιά και ο άνθρωπος. Συνήθως δεν έχει standard μέρες οίστρου, και δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά αν όντως είναι σε οίστρο, αλλά και να είναι δεν υπάρχει πρόβλημα στείρωσης.
Οσο αφορά τον θηλασμό, όταν στειρωθεί ο θηλασμός μπορεί να συνεχιστεί όσο θελουν τα νεογέννητα της, δεν επηρεάζει σε κάτι ι στείρωση.
Το άν φοβήθηκε όμως, δεν μπορούσε να το ξέρει κανένας απο πριν, και μερικές φορές μπορεί να τυχει. Και το πιο πιθανό να είναι γιαυτό που έφυγε.

Κτηνίατρος Ευγενία Αντωνίου

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Your email address will not be published.


*