Η γάτα μου έφυγε και δεν έχει γυρίσει ακόμη

  •  
  •  
  •  
  •  

ΕΡΩΤΗΣΗ

Η γάτα μου είναι στειρωμένη και θηλυκή και ακόμα δεν έχει γυρίσει υπάρχει περίπτωση να έχει πάθηση και να έφυγε για να πεθάνει ; Η απλά πήγε να κουρνιάσει και θα ξανάρθει ; Στο σπίτι νομίζω δεν άλλαξε κάτι απο τη ρουτίνα της.

Μαρία Κασέρη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι γάτοι όντως όταν αρρωστήσουν γυρεύουν ένα ήσυχο μέρος για να κουρνιάσουν και αν είναι σοβαρά, μπορεί δυστυχώς και να πεθάνουν. Δεν είναι ότι διαισθάνονται το θάνατο, απλά δεν νιώθουν καλά οπόταν και φεύγουν από το σπίτι. Να θυμάσαι πάντα ότι η ψυχολογία του γάτου είναι διαφορετική από αυτή του ανθρώπου. Όσο και αν αγαπά τους ανθρώπους του, προτιμά να είναι στη φύση κάπου κρυμμένος για να ηρεμήσει πραγματικά.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η γάτα σου είναι άρρωστη, αλλά 8 μέρες είναι πολλές και πρέπει να ψάξεις να τη βρεις. Μια γάτα που είχε πρόσβαση στο σπίτι και λείπει για αρκετές μέρες –κάτι πολύ συνηθισμένο-, μπορεί να έφυγε για πολλούς λόγους. Μπορεί να τρόμαξε, μπορεί κάποιος σκύλος να την έδιωξε πιο μακριά, μπορεί επίσης κάποιος να την ταίζει και να πηγαίνει σε άλλο σπίτι. Όπως και νάχει όμως, οι γάτοι δεν φεύγουν έτσι απλά από το σπίτι τους και ούτε και χάνονται εύκολα. Άρα, αν δεν έπαθαν κάτι και δεν υπάρχει κάτι να τους εμποδίζει, γενικώς επιστρέφουν πάντα πίσω.

Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι ότι όταν οι γάτες είναι άρρωστες ή χτυπημένες, μπαίνουν σε «survival mode». Κρύβονται και δεν ανταποκρίνονται όσο και αν τους φωνάξεις γιατί το ένστικτό τους τους λέει να μείνουν κρυμμένοι. Συνήθως όταν πεινάσουν πολύ, τότε αποφασίζουν να επιστρέψουν στο σπίτι. Με δεδομένο τη ράτσα της γατούλας, το ότι ήταν «του σπιτιού» και κυρίως της ηλικίας της, θεωρώ ότι είναι κάπου πολύ κοντά στο σπίτι και πιθανόν να κρύβεται. Γι’ αυτό θα σου εισηγούμουν να ενημερώσεις τους γείτονές σου, να ψάξεις –αν σου επιτρέπουν- στα γκαράζ τους, σε αποθήκες, σε απόμερα σημεία της αυλής. Επίσης, βάλε posters σε πασσάλους στην γειτονιά. Βγες έξω να ψάξεις, αλλά καλύτερα αργά το βράδυ που θα νιώσει περισσότερη ασφάλεια και είναι πιο πιιανόν να ανταποκριθεί στο κάλεσμά σου.

Καταλαβαίνω απόλυτα τι περνάς, πέρασα και εγώ τα ίδια πολλές φορές. Μια γάτα μου μια φορά έλειπε για 3 μέρες και εμφανίστηκε από το πουθενά, πιστεύω ότι κάτι την τρόμαξε. Ένας άλλος γάτος μου ήταν άρρωστος και κρύφτηκε σε ένα χαράκωμα. Πήγα άπειρες φορές εκεί φωνάζοντάς τον αλλά δυστυχώς τον βρήκα μετά από 3 μέρες νεκρό. Ένας ηλικιωμένος γάτος που έχω εδώ και λίγα χρόνια και ο οποίος ήταν μονίμως στο σπίτι, τώρα για κάποιο λόγο αρνείται να μπει και ξαπλώνει στην αυλή όλη μέρα. Όπως σου είπα τα σενάρια είναι άπειρα και η ψυχολογία της γάτας περίεργη.

Ψάξε να τη βρεις, κάνε υπομονή και ήλπιζε για το καλύτερο 🙂

Το πιο κάτω link μπορεί να σε βοηθήσει

http://www.cypruspet.com/index.php?option=com_content&view=article&id=303%3A——&catid=15 .

 

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Your email address will not be published.


*