Πρόβλημα ισορροπίας και αναπνοής

  •  
  •  
  •  
  •  

ΕΡΩΤΗΣΗ

Ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για το σκυλί μου.
Πριν λίγες μέρες ξαφνικά το βράδυ ακούω ένα θόρυβο και σηκώθηκα να δω τι συμβαίνει.
Βλέπω τη σκυλίτσα μας (golden retriever 13 χρονών) να μη μπορεί να στηριχτεί καλά στα πίσω πόδια, να πέφτει, να αναπνέει γρήγορα και δυνατά, να είναι σε έναν πανικό, τα μάτια της πήγαιναν δεξιά αριστερά σε ρυθμό μισού δευτερολέπτου και είχε ένα τικ στο κεφαλάκι της…που στην πορεία έμεινε να γέρνει μόνιμα στο πλάι.
Εκείνο το βράδυ την πήγαμε σε ένα διανυκτερεύον και η κοπέλα που ήταν εκεί μας είπε ότι ίσως είναι κάποια επιληψία και απλά της έκανε κάτι ενέσεις να ηρεμίσει.
Μέχρι και την άλλη μέρα ήταν … Όχι στην κατάσταση πανικού, αλλά δε μπορεί να περπατήσει πολύ καλά…πάει σαν μεθυσμένη…δεξιά αριστερά…και το ένα μάτι της είναι σα να είναι λίγο πιο μέσα από το άλλο. Σα να το έχει ρουφήξει μέσα το κεφάλι της.
Προχτές το πρωί ήρθε ένας κτηνίατρος στο σπίτι να τη δει και μου είπε ότι κατά 95% είναι καρκίνος στον εγκέφαλο και πως δε χρειάζεται να μπω σε έξοδα κ να κάνω εξετάσεις αίματος κλπ…..και ότι σιγά    σιγά θα παραλύσει γενικά. Αλλά να κάνω μόνο μια ακτινογραφία. Επίσης μου έδωσε να της δίνω για 4 μέρες κάτι κορτιζονούχα χάπια. Ένας άλλος γιατρός (γνωστός φίλων) μας είπε να της δίνουμε απλά την κορτιζόνη και σιγά σιγά να τη μειώσουμε…και να μην της κάνουμε καν ακτινογραφία γιατί δε θα δείξει τίποτα.
Γενικά τρώει το φαγητό της κανονικά, έχει διάθεση να κουνήσει και ουρά  κλπ κ τη βγάζω να περπατήσει…παρόλο το μεθυσμένο βάδισμά της. Επίσης τα ματάκια της είναι λίγο καλυτέρα. Η μια μεριά της μουσούδας της (η αριστερή..που είναι το ένα ματάκι λίγο πιο μικρό) κρέμεται σα να έχει νεκρώσει… και η μύτη της γενικά από εκείνη τη μέρα τρέχει νερό… (έχουν περάσει 5 μέρες από την πρώτη μέρα που το έπαθε και σήμερα είναι η τέταρτη μέρα κορτιζόνης -7 χάπια την ημέρα που μου είπε ο γιατρός)
Εσείς τι γνώμη έχετε για την περίπτωσή της;

Χριστίνας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Καλημέρα, έπρεπε πρώτα να αρχίσεις να αποκλείεις πράγματα που προκαλούν αυτά τα συμπτώματα που έχει ο σκύλος σας. Το πιο σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι ανάλυσης αίματος. Αιματολογική και βιοχημική. Θα ξέρεις αν όντως έχει κάποιο άλλο πρόβλημα π.χ κάποιου είδους εγκεφαλίτιδα που μπορεί να καταπολεμήσεις με αντιβίωση ή οτιδήποτε άλλο.

Κτηνίατρος Ευγενία Αντωνίου

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Your email address will not be published.


*