Αποφύγεται τον κίνδυνο boat(GDV)

  •  
  •  
  •  
  •  

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΘα ήθελα να ρωτήσω εάν το δοχείο νερού και φαγητού για ένα Labrador Retriever πρέπει να είναι κάπως ανυψωμένο (elevated) για να αποφευχθεί ο κίνδυνος για bloat (GDV). Εάν πρέπει να είναι ανυψωμένο ποιό είναι το κατάλληλο ύψος που πρέπει να είναι;

Μάριος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σίγουρα θα βόλευε περισσότερο ένα ψηλό σκύλο να φάει από ανυψωμένο δοχείο, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα το δοχείο να είναι και στο πάτωμα. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν έρευνες που λένε ότι βοηθά, υπάρχουν και άλλες όμως που λένε ότι αυξάνει τον κίνδυνο.

Η δική μου γνώμη, όσων αφορά το GDV, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι μετά το φαγητό να παροτρύνεις το σκύλο σου να κοιμάται ή να κάθεται για κανένα μισάωρο εώς και μία ώρα. Ο λόγος είναι ότι ένα γεμάτο στομάχι είναι πιο εύκολο να γυρίσει και να προκληθεί GDV όταν ο σκύλος μετά το φαί αρχίζει να τρέχει και να πηδά πάνω κάτω.

 Οι αιτιολογίες για το GDV είναι αρκετές και έχουν να κάνουν με τη φυλή, το πόσο ενεργητικός είναι ο σκύλος, το είδος του φαγητού, την πιθανότητα ύπαρξης μόλυνσης του γαστρεντερικού συστήματος και πολλά άλλα. Δυστυχώς όμως, ένα σκύλος μπορεί να παρουσιάσει GDV χωρίς καμιά προφανή αιτία.

Κτηνίατρος Ευγενία Αντωνίου

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Your email address will not be published.


*