Πίνει νερό με τα πόδια μέσα στο δοχείο νερού

  •  
  •  
  •  
  •  

ΕΡΩΤΗΣΗ

Γειά σας,

Εχω ενα σκυλάκι 16 χρονών ράτσας terrier mix poudle. Εδω και ενα μήνα περίπου η σκυλίτσα οταν πίνει νερό βάζει τα δύο μπροστινά πόδια μέσα στη λεκάνη με το νερό της και προσπαθεί να το βγάλει έξω ή μπορεί τα δύο μπροστινά της πόδια να είναι μέσα στο νερό και να πίνει νερό απο αυτό με αποτέλεσμα να μένει χωρίς νερό οταν είναι μόνη στο σπίτι για πολλές ώρες. Να σημειωθεί οτι η σκυλίτσα ποτέ δεν δυμπαθούσε το νερό ή το μπάνιο για αυτό θεωρώ αυτή την συμπεριφορά της παράξενη. Το σκυλάκι τρώει κανονικά φαγητό κινείτε όσο μπορεί για την ηλικία της και εξωτερικά τουλάχιστο πιστεύω οτι είναι σχετικά καλά.
Τί μπορεί να σημαίνει αυτή της η συμπεριφορα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δέσποινα Ιωάννους

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητή φίλη καλημέρα.
Η συμπεριφορά αυτή του σκύλου δεν είναι τίποτα περισσότερο από παιχνίδι. Πιθανότατα να βαριέται και αυτός είναι ο τρόπος για να σπάει την πλήξη της. Ειδικά αν η δραστηριότητά της αυτή συνεπάγεται το να σας κάνει να ασχολείστε μαζί της τότε είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να τραβάει την προσοχή σας.
Τέλος καλό θα ήταν να παρακολουθήσετε αν χάνει τον προσανατολισμό της ή π.χ. περιμένει στην πόρτα από την λάθος πλευρά. Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι αναμενόμενες και καλό είναι να τις συζητήσετε με τον κτηνίατρο σας.
Τέλος προσθέστε παιχνίδια δημιουργικά που και εκπαιδεύουν και ενεργοποιούν τον σκυλάκο σας.

Συμπεριφεριολόγος Αντώνης Στέφας

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Your email address will not be published.


*