Έχουν και τα τετράποδα δικαιώματα

  •  
  •  
  •  
  •  

Έχουν και τα τετράποδα δικαιώματα

Συμβολική συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες διάφοροι φιλοζωικοί σύνδεσμοι έξω από το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, διαμαρτυρόμενοι για την κακομεταχείριση που συχνά υφίστανται τα ζώα από συμπολίτες μας. Κύριο αίτημά τους, η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων για αυστηρότερη εφαρμογή της νομοθεσίας και προστασία των ζώων.

Οι διαμαρτυρόμενοι, κρατώντας πανό με συνθήματα και συνοδευόμενοι οι πλείστοι από τα κατοικίδιά τους, συγκεντρώθηκαν έξω από του Υπουργείο κατά τις 11.30, όπου παρέμειναν για περίπου ενάμιση ώρα, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στα διερχόμενα αυτοκίνητα. Παράλληλα έκλεισαν για ένα δεκάλεπτο συμβολικά τη λεωφόρο Λουκή Ακρίτα, ενώ μαζεύτηκαν και υπογραφές κατά της δηλητηριάσεως ζώων από ασυνείδητους συμπολίτες μας.

. Το παρών τους στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ο Σύνδεσμος Προστασίας Ζώων, ο Οργανισμός Διάσωσης και Προστασίας Ζώων Άργος, το Καταφύγιο Σκύλων Λευκωσίας, η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας Ζώων, κ.ά. Αθρόα όμως ήταν και η προσέλευση απλών πολιτών, μεταξύ των οποίων και πολλοί οικογενειάρχες, που, δίνοντας το παρών τους με τα παιδιά και τα σκυλάκια τους, έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων.
Αξίζει εντούτοις να σημειώσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διαμαρτυρομένων ήταν ξένοι υπήκοοι που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο. Κάτι που έθιξαν και οι ίδιοι είναι πως στη χώρα μας ούτε πολλές οργανώσεις για την προστασία των ζώων υπάρχουν, αλλά ούτε και ο κόσμος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος. Εξ ου και τα ψοφίμια δηλητηριασμένων ζώων που βλέπουμε συχνά-πυκνά στους δρόμους…
ΛΕΖΑΝΤΑ
Οι πλείστοι συγκεντρωμένοι στην εκδήλωση ήταν ξένοι. Οι "Ευρωπαίοι" Κύπριοι μάλλον αδιαφορούν για τα δικαιώματα των ζώων…

Σοφία Θεοδοσίου

ΠΟΛΙΤΗΣ – 24/05/2009

Be the first to comment

Leave a Reply

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Your email address will not be published.


*