Παραλίες για λούσιμο σκύλων

  •  
  •  
  •  
  •  
Παραλίες για λούσιμο σκύλων

Μπορεί ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών να μην παραδέχθηκε ότι η Κύπρος νοσεί σε παραλίες προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρίες, παραδέχθηκε, ωστόσο, το πρόβλημα που προκύπτει με τις παραλίες για το λούσιμο σκύλων.

.

Μέχρι σήμερα, πέραν μιας προσωρινής διευθέτησης στην περιοχή του δήμου Αγίας Νάπας, δεν έγινε καμία άλλη διευθέτηση, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με άρθρο του περί Προστασίας της Παραλίας Νόμου, που ρυθμίζει τις εξουσίες της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών, αρμοδιότητα της επιτροπής είναι και «ο καθορισμός ειδικών περιοχών για λούσιμο σκύλων».

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Α. Γεωργίου, ανέφερε στον «Π» ότι το θέμα απασχόλησε χθεσινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής όπου διαφάνηκε η βούληση όπως υπάρξει μια τέτοια παραλία σε κάθε Επαρχία και ότι σύντομα θα υπάρξουν τελικές προτάσεις. Σημειώνεται ότι στη σχετική νομοθεσία προνοείται ότι σε περίπτωση που η Τοπική Αρχή αρνείται ή παραμελεί να εφαρμόσει οποιαδήποτε από τις διατάξεις του Νόμου, η Κεντρική Επιτροπή Παραλιών έχει την εξουσία να επιβάλει στην Τοπική Αρχή χρηματική ποινή και να απαιτήσει κατάλληλη ενέργεια μέσα σε τακτή προθεσμία. «Παρόλα αυτά, η Κεντρική Επιτροπή Παραλιών έχει επιλέξει να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα εξεύρεσης κοινά αποδεκτών ρυθμίσεων» εξηγεί ο κ. Συλικιώτης σημείωμά του στη Βουλή.

Ο κ. Συλικιώτης προσθέτει, επίσης, ότι «για την εφαρμογή της νομοθετικής αυτής διάταξης η Κεντρική Επιτροπή Παραλιών είχε συσκέψεις με όλες τις Τοπικές Αρχές (Δήμους και κοινότητες) για να καθορίσουν τέτοιες περιοχές με τη συναίνεση των Αρχών αυτών». Όπως αναφέρει ο υπουργός, «δυστυχώς, από τις συσκέψεις αυτές δεν προέκυψε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, λόγω της έντονης αντίδρασης των Τοπικών Αρχών στο ενδεχόμενο δημιουργίας τέτοιων περιοχών μέσα στα όριά τους».

Λόγω των αντιδράσεων, αναφέρεται στην ίδια απάντηση, το υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητήσει την ενεργή εμπλοκή των επάρχων, για επίλυση του προβλήματος, που σε συνεργασία με την Κεντρική Επιτροπή και τις Τοπικές Αρχές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση κατάλληλων περιοχών για λούσιμο των σκύλων και εφαρμογή του Νόμου. «Ήδη το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ανέλαβε να υποβάλει συγκεκριμένες εισηγήσεις μετά από επιτόπια εξέταση για καθορισμό των αναφερόμενων περιοχών».

ΠΗΓΗ:Εφημερίδα Πολίτης

ΚΑΤΙΑ ΣΑΒΒΑ

Be the first to comment

Leave a Reply

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Your email address will not be published.


*